Brugerportalen - lap-net.dk

På lap-net.dk er der en ambition om en gensidig debat kultur. Vi vil bruge dette forum til en sund interesse i psykiatribrugeres livsvilkår og betingelser. Det er et fællesskab hvor alle er lige og hvor vi validerer hinandens tanker og følelser. Vi vil bruge dette forum til en sund interesse i psykiatribrugeres betingelser. Der er muligheder for chat og intern diskussion. Man kan oprette en profil og få adgang til mange gode oplevelser.

Ud af øje, ude af sind

København kommune har fået en ide, "en skide god ide, Egon", efter deres egne mening.
De vil lave et nyt bosted til psykiske syge i Viby Sjælland, en lille flække, en del syd for Roskilde.
At de ikke, har spurt, f.eks. LAP, Sind, Bedre Psykiatri, angstforeningen og andre brugerforeninger, om hvad de synes om ideen, siger sig selv.
For havde de spurt, dem, der har forstand på det, ville de få svaret, nej, det er for tåbeligt.
For ved man en ting, så er det, at skal man på et bosted, og have muligheden for at komme væk derfra igen, er kontakten til ens pårørende, venner m.m. vigtigt.
At de kan let besøge en, ligesom den, der er på bostedet, kan besøge dem!
At besøge nogle i Viby Sjælland, kan let blive til en lang dagrejse, og koste 200 kr., så det bliver nok ikke så tit, det vil ske.
Desuden er der ikke noget, at lave i Viby Sjælland, så folk, der bliver anbragt der, vil synke hen, som man gør, hvis der ikke sker noget i sit liv, har noget at stå op til, at foretage sig.
Og så bliver det, der skulle være en hjælp, i en svær tid, til noget, der vare resten af livet, for dem, der er så uheldig, at blive tvangsanbragt der.
For formålet med et bosted er netop, at komme på rette køl igen, og vende tilbage til et "normal" liv, hvad det end så er!
Men det er desværre Københavns kommunes politik i dag, at alle "skæve" folk, uanset på hvilket måde, de er "Skæve", så skal de holdes ude af øje og sind, for de fine københavnere!
Intet skal forstyrre deres blik, når de sidder med deres Café latte, og stritte med lillefingeren, som de fine jo gør.
Men LAP har sagt sig til modstand, ud fra den betragtning, at folk har krav på, at blive boende der, hvor de har et naturligt forhold til.
Det sted, hvor de har pårørende, venner, bekendte m.m., som for københavnere er København by.
Hvilket den europæiske og FN´s menneskerettigheds konvention også siger, "Du har ret til at bo hvor du selv vil i dit eget land".
Erik Roskilde
 
Senest redigeret af en moderator:

Kommentarer

Hej Erik

Jeg forstår at byen Viby Sælland er for langt væk fra København og at stedet bliver til en - alt for stor institution! Vi må tale med de mennesker, som det drejer sig om.
Altså Københavnere som er i pleje i Lindegården ved siden af Sankt Hans eller psykiatribrugere i center city... Måske med DUKH og med andre :).
C.
 
Top