Lindegården 2

Cornelius Christiansen

webmaster
Sidefrivillig
LAP København og Frederiksberg har erfaret, at Københavns kommune laver et nyt kæmpecenter for psykisk syge Københavnere i den lille flække, Viby Sjælland.

Det undrer os, at Københavns kommune ikke har henvendt sig til de forskellige psykiatriske foreninger på området, Eks. LAP København og Frederiksberg om planerne.

Vi brugere må da være de første til at vide hvad der er godt for os, og hvad gavner os på vores vej tilbage til samfundet.

LAP København og Frederiksberg foreslår, at der i stedet oprettes små intuitioner, med max fem beboere per sted, der varetager den samme målgruppe, indenfor psykisksygdom, som angst til angst, bipolar til bipolar osv.

Stederne skal være beliggende i Københavns kommune.

Man må huske på at kontakten til sin familie venner netværk er det vigtigste for muligheden for at komme på benene igen.

Vi gør opmærksom på at disse socialpædagogiske opholdssteder / bosteder, er ment som et sted for dem, som har brug for en pause i livet, kan opholde sig der i et stykke tid og få den nødvendige terapi således, at man kan vende tilbage til samfundet.

Vi vil også gøre opmærksom på at de kæmpe store bosteder / opholdssteder har en tendens til, at det for brugerne bliver et ophold for livet. Når man bliver placeret sammen med mange andre psykiske syge, med den sammenblanding af forskellige sygdomme, som der er og herunder misbrugsproblemer - gør det ingen gavn for nogen.

Hvordan skal for eksempel en med angst overleve med folk med afstumpede tendenser. Mon ikke den angste vil flygte længere ind i sin sygdom.

For dem der ikke vil give os psykiatribrugere en reel chance for at vende, tilbage til livet bør tænke på deres tegnebog. Denne ide om de kæmpestore ophold på bosteder koster dyrt, meget dyrt, 50.000 – 100.000 kr. om måneden per bruger er ikke usædvanligt.

Desværre som det nu er, i al evighed, på grund af de fejl slagene store institutioner bosteder.

Vi håber at Københavns kommune vil indbyde os og de andre foreninger på området til en snak om små opholdssteder, opgangsfællesskaber med mere, for folk med samme psykisk sygdom.

Vi takker ekstra bladet for at have bragt historien frem om at man i Københavns kommune ikke gang respekterer os psykisk syge så meget, at de gider at hører op os men træffer beslutninger om os i bedste enevældstid.


Cornelius Christiansen

LAP København og Frederiksberg
 

Lars

Medlem 
Top